Piet Boon by Douglas & Jones

Thuis in Tegels: dedicated dealer van Piet Boon by Douglas & Jones

Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels

Ook de prachtige combinaties van Piet Boon by Douglas & Jones laten wij zien. Als dedicated dealer zijn we hier best trots op. Natuurlijk blijven we dichtbij onszelf. Ons hart ligt namelijk bij ons thuis. Zo maken wij voor iedereen een welkom thuis! Ervaar het zelf in onze tegelshowroom. We zien je graag!

Internationaal gerenommeerd design studio Studio Piet Boon introduceert met trots haar tegel collectie: Piet Boon by Douglas & Jones. De collectie is het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de studio en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. Het kenmerkende ingetogen Studio Piet Boon kleurenpalet evenals de duurzame materialen in combinatie met de bewezen praktische eigenschappen van keramiek en natuursteen, maken van deze collectie een waardevolle toevoeging aan elk interieur.

Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels

Uniek tijdloos karakter

Wanden en vloeren vormen de basis van elk interieur. Tegels en natuursteen vormen daarbij een onderscheidende rol. De Piet Boon by Douglas & Jones collectie is ontstaan vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen en verrijken. Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit, vormt de collectie een harmonieus geheel. Natuurlijke materialen met verschillende texturen en een ingetogen kleurenpalet voorzien elk oppervlak van een uniek tijdloos karakter.

Verrassende combinaties

Verrassende combinaties in hoogwaardige details, proporties en afwerking, maken elke ruimte stijlvol en uniek. Keer op keer een bijzondere beleving. En vanaf 1 januari 2019, gepresenteerd in een spraakmakend designmeubel, te vinden bij Thuis in Tegels.com.

Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels

Acht bijzondere series

De tijdloze collectie is opgebouwd uit acht bijzondere series; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY MATTE, HUGE, BLACK, MONO en de GIANT tile. Elke tegelserie kenmerkt zich door haar eigenschappen in materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur. De tegels kunnen zowel los als in combinatie met elkaar toegepast worden.

Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels

Signature tile Wax tile

De SIGNATURE TILE dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten. Deze karakteristieke rechthoekige “kleine broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy en matte variant. Een bijzonder samenspel tussen vorm en het metal glazuur of de matte wax afwerking, benadrukken het unieke karakter van de Piet Boon SIGNATURE.

De WAX TILE speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten gesmolten was dat zijn imprint heeft achter­gelaten. Net als natuurlijke was heeft de WAX dezelfde olieachtige en matte eigenschappen.

Wanneer de SIGNATURE met de WAX gecombineerd wordt, ontstaat er een harmonieus samenspel met prachtige afwerking die uitnodigt tot aanraking.

Concrete tile Tiny concrete

De passie van Studio Piet Boon voor beton komt tot uiting in de CONCRETE TILE serie. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigen schappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Naast de CONCRETE is de serie ook verkrijgbaar in een mozaïek uitvoering; TINY CONCRETE.

Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels
Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels
Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels

Huge tile Tiny matte

De genereuze mat witte HUGE TILE wandtegel is uniek in formaat en heeft daardoor de eigenschap van een gelijkmatige afwerking die door gebruik van veel minder voegen vrijwel naadloos is. Hierdoor ontstaat er rust.

De TINY MATTE is een matte mozaïek, vervaardigd op speciale netjes van 30 x 30 cm. Verkrijgbaar in de kleuren krijtwit en houtskoolzwart, kan de tegel zowel alleen en in combinatie met andere tegels toegepast worden.

Black tile Giant tile

Met de BLACK TILE heeft Studio Piet Boon een bijzondere tegel geselecteerd die de natuurlijke eigenschappen en het typische karakter van natuursteen exact weerspiegelt. De intens donkere kleur en vele schakeringen van de BLACK TILE brengen rijke eenvoud tot leven in elke ruimte.

De GIANT TILE dankt zijn naam aan zijn bijzonder genereuze vierkante afmeting met een dikte van slechts 6 millimeter.

Het unieke formaat van de GIANT doet een ruimte groter lijken en behoeft minder voegwerk waardoor een vrijwel naadloze afwerking mogelijk is. Hierdoor ontstaat een rustig geheel. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio drie exclusieve keramische tegels die de kenmerkende eigenschappen van beton en natuursteen perfect weten te vangen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels
Piet Boon | Dedicated Dealer - Thuis in Tegels

Stone tile

De STONES serie bestaat uit een exclusieve selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van heel licht tot heel donker.

Volledig geïmpregneerd voor een duurzame bescherming, zijn de natuurstenen tegels ook op maat gerectificeerd en dikte gekalibreerd. Vooral toegepast in wildverband, wordt het unieke karakter van elk natuursteen extra benadrukt.

Vrijblijvende afspraak maken in onze showroom?

Winkelen op afspraak - COVID-19

Wij mogen weer klanten ontvangen vanaf 3 maart! Bel of mail om een afspraak te maken
(minstens 4 uur van te voren) om langs te komen in onze showroom.

Daarnaast kunt u 24/7 terecht in onze webshop en bieden wij nu tijdelijk de
mogelijkheid om monsters van tegels bij u aan huis vrijblijvend te bekijken.