Delen
Revoir Paris | Thuis in Tegels

Revoir Paris

De doorbraak in keramische patroontegels

Niet zozeer de bekende cementtegels van weleer vormen de inspiratie voor Revoir Paris, maar wel een minder bekend en exclusiever procédé. “Mensen beseffen vaak niet dat sommige ‘cementtegels’ die ze in oude huizen en cafés zien, eigenlijk helemaal geen cementtegels zijn, maar wel keramische. De cementtegel met patronen was enorm populair in de Belle-Epoque, maar al snel doken problemen op in het gebruik, met name in de horeca, want cementtegels zijn natuurlijk erg poreus. Daarom werd de gietklei-techniek ontwikkeld om motieftegels keramisch te produceren. Maar die waren dan wel vijf keer duurder. En dus ook erg chique. Daarom vind je die dure modellen in oude huizen, hotels en café’s in de inkom en de ontvangstkamers. Ook vandaag heb je nog fabrieken die dit procédé hanteren, in Oost-Europa.”

De keramische motieftegels van Revoir Paris zijn dan ook allerminst een breuk met het verleden. “Wat wij doen, is in continuïteit met de geschiedenis. Omdat de technologie in de keramische wereld zo enorm ontwikkelt, is het vandaag mogelijk om een hele mooie imitatie te maken, met de betere technische kwaliteiten van keramiek, én voor een betere prijs dan met de oude techniek.

Revoir Paris | Thuis in Tegels

Vrijblijvende afspraak maken in onze showroom?

Chat openen
1
https://thuisintegels.com
Hallo! 👋
Heb je vragen of hulp nodig? Chat direct met mij via WhatsApp. Ik sta klaar om je te assisteren. Klik hieronder om je bericht te versturen.

ZOMERSLUITING!

Vanwege onze zomersluiting is de showroom van Thuis in Tegels van donderdag 11 juli tot en met zaterdag 10 augustus gesloten.

Onze webshop blijft 24/7 geopend.  Fijne vakantie allemaal.

Maykel & Vera